måtte djävulen ta alla satans

Och igår, den sista juni, lyssnar jag igenom en playlist han har gjort på min Spotify för snart två månader sedan och börjar nästan skratta eftersom sista låten är som ett risigt skämt och jag tror inte ens han var medveten då, om hur landet ligger men det finns saker min ryggmärg inte behöver höra och en av dem är ”Västerbron, I hate walking on you, it’s six in the morning you make me think of falling”.

Och poängen är att det egentligen inte skakar mig längre, det är bara en grävande rörelse, underifrån, som jag inte kan undkomma hur gärna jag än vill. Det finns sådant man inte glömmer och sådant man inte borde glömma, inser jag när jag sitter på klipporna i Fredhäll med armarna kring de som vet precis vad jag menar, men från andra sidan, och jag tänker på min bästa vän och minns mina mardrömmar om hans begravning och hur nära det faktiskt var att jag blev den han aldrig skulle komma över. Jag haltar och halkar när vi klättrar uppför klipporna igen och gråter inombords, men någon del av mig vill säga att det var värt det, att jag lärde mig någonting om vad broar gör och marken som störtar emot dig, oförsonligt, och nu kommer jag att förbli, nu kommer jag att vara kvar om jag så måste blöda och gråta. Jag förmår inte lämna igen, jag vill inte och den känslan är över allting, den är kanske det största jag upplevt.

Härifrån och framåt är jag er, er egen.

Annonser

2 thoughts on “måtte djävulen ta alla satans

  1. det var en fin kväll, och jag antar att alla lär sig på olika sätt. man får bara försöka hitta ett sätt att hålla universum och världsekonomin i skick trots saknad av bästa vänner, livslust, meningsfullhet och annat man borde befatta sig med.

    • Tomheten slår klorna i en så lätt, gräver och biter. Och somligt får man tillbaka och somligt måste man leva utan, alltid. Jag hoppas inte livslusten hör till det senare, trots att bästavännen gör det. Kram*

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s